تبلیغات
مهندسی شیمی علوم و تحقیقات فارس ورودی 89
مهندسی شیمی علوم و تحقیقات فارس ورودی 89
ای که با نامت جهان اغاز شد..وبلاگ ما هم با نامت باز شد 
قالب وبلاگ

نشاسته طبیعی علیرقم قابلیت های بسیار در بهبود كیفیت خواص بسیاری از مواد غذایی، در مواقعی نمی تواند خواص مورد نظر را جهت استفاده در غذا فراهم سازد، برای مثال در اثر فرآیندهای پیچیده تولید مواد غذایی ، مولكولهای نشاسته طبیعی تجزیه می شوند و به دنبال آن ویسكوزیته و قوام محصول كاهش می یابد. به منظور بهبود كیفیت نشاسته و افزایش كارایی آن در غذاهای مختلف با توجه به نیاز می توان تغییرات به خصوصی را در ساختار آن به وجود آورد كه منجر به بهبود خواص عملكردی آن گردد. تولید و تهیه نشاسته های اصلاح شده سالهاست كه مورد توجه محققان میباشد. 

 

 

v نشاسته های كاتیونیك (عمدتا برای حفظ و نگهداری الیاف و رنگدانه ها روی كاغذ مصرف می شوند، همچنین استفاده از اینها باعث بهبود و استحكام در مقابل پارگی و پایداری در مقابل تا خوردن كاغذ می شوند، همچنین به عنوان امولسیفایر برای ضد آب كردن كاغذهای چسب زنی و آهار زنی و در تصفیه و پالایش سنگ معدن به عنوان عوامل انباشتگی و لخته كنندگی مورد استفاده قرار می گیرند)
v نشاسته های فسفاته
(نشاسته های منو فسفاته در مصرف مواد غذایی بسیار مفید می باشند چون پایداری بسیار عالی هنگام از بین رفتن انجماد دارند. این نوع نشاسته به عنوان تغلیظ كننده جهت تهیه عصاره منجمد گوشت و كرم یا خامه منجمد كیك نسبت به دیگر نشاسته ها برتری دارند، كاربردهای غیر غذایی نشاسته فسفاته عبارتند از: اتصال دهنده یا چسباننده میان قالبهای فلزی، در كاغذ سازی برای استحكام و مقاومت در برابر تا شدن و بهبود مشخصات ویژه آن، در نساجی به عنوان آهارزنی و چسب زنی در تصفیه آلومینیوم از سنگ معدن بوكسیت و در ساخت دترژنتها)
v نشاسته اكسید شده
(در صنایع نساجی برای آهار زنی و پرداخت پارچه، در تولید مواد عایق كاری و تخته های دیواری و لباس شوی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد)
v نشاسته استری شده
(در صنایع غذایی در انواع سوپها، غذای كودك، كنسروسازی و همچنین در صنایع نساجی مورد استفاده قرار می گیرد)
v نشاسته اتری شده
(به طور وسیعی جهت پوششهای كاغذی Paper coating
و آهار زنی آنها برای بهبود استحكام و سفتی كاغذ مورد استفاده قرار می گیرد)
v دكسترین (به عنوان مواد تشكیل دهنده فیلم های خوراكی و جایگزین چربی در محصولات غذایی به كار می رود)
v نشاسته پری ژلاتینه (میزان اتلاف آب را در گل حفاری چاههای نفت به حداقل می رساند و در آب سرد به خوبی پخش شده، برای خمیرهای كاغذ دیواری و در ساخت كاغذ به عنوان چسب داخلی الیاف به كار می رود، همچنین در صنایع غذایی در پودینگها، سس سالاد،پركن كلوچه، شیرینیها و آب نباتها و سفت كننده های كیك به كار می رود)

 ﯾﮑﯽ از اﻧﻮاع ﮐﺎرﺑﺮدی ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ اﺻﻼح ﺷﺪه ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﻓﻮری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻋﺪم اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ در ﺗﻮﻟﯿﺪ
آن اﻣﺮوزه ﺑﺴﯿﺎر ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﭘﯿﺶژﻻﺗﯿﻨﻪ اﺑﺘﺪا ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ را ژﻻﺗﯿﻨﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ و ﺳﭙﺲ
ﺳﺮﯾﻊ آن را ﺧﺸﮏ و ﺳﭙﺲ ﭘﻮدر ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ. اﯾﻦ ﻋﻤﻞ ﺑﻄﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﻪ روش ﺧﺸﮏﮐﻦﻏﻠﻄﮑﯽ،
ﺧﺸﮏﮐﻦ ﭘﺎﺷﺸﯽ و اﮐﺴﺘﺮودر ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﮔﺮدد. در ﻃﯽ اﯾﻦ ﻓﺮاﯾﻨﺪ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺳﺎﺧﺘﺎر ﮔﺮاﻧﻮل از ﺑﯿﻦ ﻣﯽرود. اﯾﻦ
ﻧﺸﺎﺳﺘﻪﻫﺎ ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﻓﻮریﻧﯿﺰ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ. ﻧﺸﺎﺳﺘﻪﻫﺎی ﭘﯿﺶژﻻﺗﯿﻨﻪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ در آب ﺳﺮد ﻧﯿﺰوﺳﯿﮑﻮزﯾﺘﻪ را اﻓﺰاﯾﺶ داده و ﺑﺎﻓﺖ اﯾﺠﺎد ﮐﻨﻨﺪ.  




طبقه بندی: خبر علمی،
[ یکشنبه 22 آبان 1390 ] [ 06:59 ب.ظ ] [ مریم زارعی ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ


با سلام!
این وبلاگ با هدف اطلاع رسانی اخبار ورودی های 89 مهندسی شیمی دانشگاه علوم و تحقیقات ایجاد شده و آماده انتشار مقالات, مطالب, درد دل و حرفهای نگفته شما دوستان عزیز است.
به امید همکاری شما (حتی شما دوست عزیز!)

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب